Kunstrijdster Julia van Dijk wint Talentprijs

Julia van Dijk (14) is beloond voor haar prestaties als kunstrijdster. Ze ontving de Joan Haanappel Aanmoedingingsprijs van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB), betreffende een cheque van vijfhonderd euro en een glazen award. Daarmee werd ze verkozen tot Talent van het Jaar.

Na vier maal de tweede plaats op het NK te hebben behaald, wist ze afgelopen seizoen de felbegeerde eerste plek te bemachtigen in Den-Haag. Jeroen Prins, waarnemend disciplinemanager kunstrijden van de KNSB zei over de Tilburgse: “Ze heeft het dik verdiend. Wat mij bij haar opvalt, is haar atletische vermogen en sprongkracht.”

Mariska Lips awards nominatie, Sportprijs, Julia van Dijk.

Voor Van Dijk is dit haar tweede opeenvolgende jaar waarin ze een prijs wint. In 2019 won ze namelijk de Mariska Lips Award.

Wij feliciteren Julia met deze mooie uitverkiezing en wensen haar heel veel sportief geluk in de toekomst.