Oud-leerlingen van onze stichting verkozen tot sportman en -vrouw bij Tilburgs sportgala

Ieder jaar maken Tilburgse sporters kans om in de prijzen te vallen. Op het Tilburgs sportgala over het jaar 2023 zijn de eretitels verdeeld. Wat opviel: de hoofdrolspelers hadden een verleden bij Stichting Topsportopleiding Tilburg.

Bron: Toin Damen

Mikkie Robberts mag zichzelf een jaar lang Tilburgs sportvrouw van het jaar noemen. Afgelopen jaar was heel bijzonder voor de hockeyster van HC Tilburg. Ze werd namelijk wereldkampioen met Oranje onder 21 jaar. Daarmee troefde Robberts haar concurrentie – bowlster Debbie Zwart – af.

Bron: Toin Damen

Waar Robberts vrijwel zeker was van de winst, was het bij de mannen vooraf onzekerheid alom. Turner Jermain Grunberg shorttracker Friso Emons en hip hopper Wendell Potters waren de drie overgebleven kanshebbers. Topsportopleiding-product Emons kwam als winnaar uit de strijd. De doorslag werd gegeven doordat Emons bij het afgelopen EK niet alleen teamgoud pakte, maar ook zijn eerste individuele medaille op een internationaal toernooi. Op de 1500 meter pakte hij brons.

Bron: Toin Damen

Tot slot nog een zeer eervolle vermelding voor Luuk Rutten. De Nederlands kampioen op het onderdeel ‘Kata’ was genomineerd voor de Jeugdsportstimuleringsprijs bij de jongens, maar moest Tristen Strooper voor laten gaan.

Stichting Topsportopleiding is ongelofelijk trots op de prestaties van Robberts, Emons en Rutten en wil hen via deze weg ook feliciteren met hun nominatie en/of uitverkiezing.