Partners

SportMedisch Centrum Tilburg

Stichting Topsportopleiding Tilburg heeft veel aandacht voor de fysieke- en mentale druk, die de combinatie van school en intensief sporten met zich meebrengt. Al vanaf de start van de opleiding is SMC Tilburg een belangrijke samenwerkingspartner om leerlingen hierbij zo goed mogelijk te begeleiden.

SMC Tilburg (SportMedisch Centrum) heeft verschillende professionals in huis, die voor een goed (para)medisch vangnet zorgen. De sportartsen en fysiotherapeuten van SMC Tilburg zijn gespecialiseerd in de begeleiding van (top)sporters. Deze begeleiding begint al bij aanvang van het eerste jaar, door het uitvoeren van een sportmedisch onderzoek. De fysiotherapeut en de sportarts brengen hierbij de fysieke belastbaarheid in beeld. 

Gedurende het jaar zijn er voorlichtingsmomenten aan ouders en leerlingen die verzorgd worden door Freek Snels, sportfysiotherapeut bij SMC Tilburg. Als er blessures ontstaan, staan de fysiotherapeuten van SMC Tilburg klaar om de topsporter de beste zorg te leveren, voor een snel en constructief herstel.

SMC Tilburg zit gevestigd in het T-Kwadraat, Stappegoor, op loopafstand van het Koning Willem II college en Campus013. Bel om een afspraak te maken naar 013-5456820 of mail naar info@smc-tilburg.nl