Partners

SportMedisch Centrum Tilburg

Stichting Topsportopleiding Tilburg heeft veel aandacht voor de fysieke- en mentale druk, die de combinatie van school en intensief sporten met zich meebrengt. Al vanaf de start van de opleiding is SMC Tilburg een belangrijke samenwerkingspartner om leerlingen hierbij zo goed mogelijk te begeleiden.

SMC Tilburg (SportMedisch Centrum) heeft verschillende professionals in huis, die voor een goed (para)medisch vangnet zorgen. De sportartsen en fysiotherapeuten van SMC Tilburg zijn gespecialiseerd in de begeleiding van (top)sporters. Deze begeleiding begint al bij aanvang van het eerste jaar, door het uitvoeren van een sportmedisch onderzoek. De fysiotherapeut en de sportarts brengen hierbij de fysieke belastbaarheid in beeld. 

Gedurende het jaar zijn er voorlichtingsmomenten aan ouders en leerlingen die verzorgd worden door Freek Snels, sportfysiotherapeut bij SMC Tilburg. Als er blessures ontstaan, staan de fysiotherapeuten van SMC Tilburg klaar om de topsporter de beste zorg te leveren, voor een snel en constructief herstel.

SMC Tilburg zit gevestigd in het T-Kwadraat, Stappegoor, op loopafstand van het Koning Willem II college en Campus013. Bel om een afspraak te maken naar 013-5456820 of mail naar info@smc-tilburg.nl

Wil je meer weten? Neem een kijkje op onze website

Lauri Staats, Sport- en Prestatiepsychologie

In 2017 ontstond de samenwerking tussen het Koning Willem II College en Lauri Staats: sportpsycholoog en kind- en jeugdpsycholoog gespecialiseerd in talentontwikkeling.

Voor leerlingen kan het soms best moeilijk zijn om de juiste balans te vinden tussen school en topsport. Problemen op het gebied van sport beïnvloeden schoolprestaties en de druk die school met zich meebrengt staat de sportcarrière in de weg.

Lauri Staats – partner van NLsportpsycholoog– helpt leerlingen van het Koning Willem II College en Campus 013 door samen te zoeken naar de juiste balans om zo zowel op school als in sport optimale prestaties te kunnen leveren. 

Sport kan je veel opleveren, zoals plezier, succes en een sociaal netwerk. Andersom kan sport mentaal ook juist veel van je vragen. Omgaan met druk, tegenslagen, het behouden van focus, beoefenen van de juiste mindset en doelgericht werken. Sportpsychologie gaat over het trainen van deze mentale vaardigheden om op die manier je prestaties te verbeteren. Of dat nou gaat over school, sport of allebei. 

Ben jij geïnteresseerd in wat sportpsychologie voor jou (of uw kind) kan betekenen? Neem dan contact op met Lauri: 06 555 22 971 / lauristaats@gmail.com of neem een kijkje op onze website

Sportcity

De alles-in-één sportbestemming, Inspanning en ontspanning onder één dak. Naast fitness bieden wij een gevarieerd aanbod aan groepslessen, FunXtion, eGYM en boxing zodat er altijd wel een activiteit bij jouw doelstelling aansluit.

Naast behalen van resultaat is ontspanning ook een belangrijke factor. Kom heerlijk ontspannen in onze sauna en/of turks stoombad. Sluit daarna je bezoek af met een heerlijk kopje koffie in onze gezellige lounge.

Wij werken met een begeleidingsprogramma van dertien weken waarin wij een persoonlijk trainingsplan voor jou op maat maken en jou helpen bij het ontwikkelen van een trainingsritme. Onze professionele begeleiders staan elke dag weer enthousiast voor je klaar. Hierdoor beleef je plezier en verleg je op een gezonde manier je grenzen en ervaar je snel succes.

Daarom is het voor ons zo belangrijk om ook de samenwerking op te zoeken met de opleidingen om ons heen. Samen met de Topsport opleiding bieden wij een gevarieerd aanbod aan trainingsmogelijkheden om de aanstormend talenten te begeleiden. Zij hebben de toekomst en wij helpen hier graag een handje aan mee. 

Wil jij ook een keer ervaren hoe het is om bij ons te sporten?

Vraag dan nu jouw gratis dagpas aan via onze website