Basketballer Ravi Schilders verdeelt energie tussen twee teams

Ravi Schilders speelt basketbal bij High Five Tilburg én Heroes Den Bosch. Er mag nog wel een team bij als het aan de havoleerling van de Topsportopleiding Tilburg ligt: het nationale team.

Schilders (13) basketbalt sinds zijn negende. Een familievirus want ook zijn opa en vader beoefenen/den de sport. “Waar ik vooral speel?”, zegt Ravi (U14-1), “onder de basket.” Dat behoeft geen uitleg als je weet dat hij 1,81 meet.

Schilders woont in Rijen, speelt dus bij High Five en werd uitgenodigd om een paar keer mee te trainen bij Heroes. In Den Bosch wilden ze Ravi er wel bij hebben. “Er is goed overleg tussen beide coaches, ik train zoveel mogelijk mee in Den Bosch”, zegt hij.

Door de corona-maatregelen gebeurde dat trainen de laatste maanden vaak op een buitenveld. Normaal traint de basketballer zo’n zes keer per week, in de eerste lockdown was dat drie tot vier keer per week. “We spelen jammer genoeg geen wedstrijden.”

Studie en twee clubs zorgen voor een druk bestaan, onderschrijft Ravi. “Het is wel te combineren hoor.” Later in het gesprek, op zondagmiddag als hij de studieboeken even opzij heeft gelegd, laat hij zich ontvallen dat de schoolcijfers goed zijn.

Ravi vindt het uiteraard jammer dat er op de Nederlandse televisie weinig aandacht is voor basketbal. Om zijn idool LeBron James te zien, moet hij ’s nachts afstemmen op Ziggo Sport. Momenteel speelt James bij de Los Angeles Lakers als small-forward in de NBA. Hij wordt niet alleen door Ravi maar door heel wat analisten en sportliefhebbers gezien als een van de beste basketballers aller tijden. Overigens, Ravi is niet de enige basketballer die deel uitmaakt van de Topsportopleiding Tilburg.