Voorzitter: Peter van Ierland

Vanaf de oprichting ben ik betrokken bij de Stichting Topsportopleiding Tilburg en de laatste 10 jaar ook voorzitter.

Uitgangspunt voor ons is de combinatie topsport, onderwijs en sociaal leven, soms een moeilijke combinatie, maar wel heel belangrijk om de jongeren te kunnen laten genieten van en gedijen in een topsportomgeving, maar ze tevens voor te bereiden op een maatschappelijke carrière. Dat doen we met een aantal gemotiveerde partners al ruim 18 jaar en dat levert mooie resultaten op.

Bestuur: Pieter Jan Wassing

Ondernemer en eigenaar van de PW groep bv. , Schrobbeler bv en Viggo service enablers bv.

Pieter Jan was initiator en formuleerde samen met Peter van Ierland en vertegenwoordigers van het Koning Willem 2 college, Tilburg Trappers, Hockeyclub Tilburg en  Willem II BVO de uitgangspunten voor de totstandkoming van de Topsportopleiding Tilburg. Hij was de eerste voorzitter van de stichting tot Peter van Ierland het overnam.

Coördinator: Geert Toemen

Voordat ik ​aangesteld werd als coördinator van de Stichting, ben ik 26 jaar docent L.O. geweest ​en heb daarnaast het mentoraat vervuld van de topsportklas. Mijn zoon heeft de gehele jeugdopleiding van WII VA gevolgd en zelf heb ik ​op eredivisie-niveau gevolleybald. Vanuit verschillende invalshoeken had ik dus al ervaring opgedaan met hoe het is om ​topsport te combineren met presteren op school. Mooi om daar nu mijn steentje in bij te dragen en veel contact te hebben met zowel de sporters, ouders, de coördinatoren van de sportclubs en de scholen.

Ik ben per e-mail te bereiken: geert.toemen@tilburg.nl

Coördinator: Arjen Lodewijks

Naast lid van de stichting ben ik werkzaam op het Koning Willem II College als docent LO, wetenschap en topsportbegeleider van de bovenbouw. Als hockeyer van HC Den Bosch H1 en ex-international (5 caps) weet ik hoe het is om topsport te combineren met studie en werk. Om de goede balans hierin te vinden is de juiste begeleiding van groot belang. Het is mooi om vanuit mijn eigen ervaringen de leerlingen hierin te kunnen ondersteunen. 

Ik ben per e-mail te bereiken: arjen.lodewijks@tilburg.nl

Penningmeester: Theon Scholten

Sinds 2015 ben ik aan de stichting verbonden als penningmeester.

Al heel m’n leven volger van allerlei sporten, hoofdzakelijk voetbal (Willem II) en hockey (dochters bij HC Tilburg).

Verder sport ik zelf actief op de racefiets en in de sportschool. In het verleden liep ik weleens een marathon.

Het is een schone taak als penningmeester een bijdrage te kunnen leveren aan een stichting die topsport en studie zo goed mogelijk begeleidt en mogelijk maakt.

Rector Koning Willem II College: Daphne Heeroma

Door onze jarenlange ervaring hebben wij goed zicht op wat erbij komt kijken om topsport te combineren met het volgen van een opleiding in het voortgezet onderwijs.

Met een professioneel docententeam zorgen wij voor individuele begeleiding en leveren we maatwerk. Dit doen we in nauw overleg met de topsportverenigingen en met de Stichting Topsport Tilburg.

Ik ben er trots op dat veel topsportleerlingen voor onze school kiezen en nog trotser ben ik op de talenten die niet alleen excelleren in hun sport, maar ook een diploma op onze school weten te behalen.

Directeur Campus013: Han Snijders

Bij Campus 013 staat de talentontwikkeling van onze leerlingen centraal. Het past dus helemaal bij onze uitgangspunten om topsport te stimuleren. Voor ons is het mooi om te zien hoe studenten zich ontwikkelen, niet alleen sportief maar ook persoonlijk. 

Door de intensieve samenwerking tussen alle betrokken partijen staat het belang van de leerling steeds voorop en dat zorgt niet alleen voor betere sportprestaties maar ook betere schoolprestaties. 

Hiervoor ben ik jarenlang directeur geweest van een kunstopleiding, ook daar was de combinatie van buiten- en binnenschoolse ambities een belangrijk thema. Met alle partijen afstemmen en elkaars doelen versterken zorgt dat één en één, drie kan worden.