Julia van Dijk wint de Mariska Lips Award

Kunstschaatsster Julia van Dijk heeft de Mariska Lips Award 2019 gewonnen. Tijdens het Tilburgse Sportgala in Theaters Tilburg kreeg ze het felbegeerde beeldje uitgereikt. Julia zit op het Willem II College (Tilburg) in 2-havo en schaatst bij Drechtsteden Dordrecht. Zo’n 22 uur staat ze wekelijks op het ijs. Een talent? Zeker! Al vier keer was ze tweede van Nederland in haar leeftijdscategorie, Advance Novice (10 tot 14 jaar).

Als in het gesprek ‘dubbele Rittberger’ valt, een bijzondere sprong, corrigeert Julia meteen: “Ik ben al toe aan een triple Rittberger.” Een viervoudige ligt in het verschiet. Veel trainen, werken aan lenigheid, de juiste voeding en veel sprongen maken, ook op het droge, omschrijft ze haar sportweek. “Prima te combineren met mijn studie”, klinkt het als vanzelfsprekend.

Haar doel: volgend jaar de Junior Grand Prix en natuurlijk de EK’s en WK’s. De winnaar van de Mariska Lipt Award is een representatief voorbeeld van de kwaliteit en het enthousiasme dat onder de leerlingen van de Stichting Topsportopleiding Tilburg aanwezig is.

Alle leerlingen van de Topsportopleiding zijn door hun coördinatoren, mentoren en trainers beoordeeld op gedrag, ambitie, inzet en prestaties op het gebied van studie en sport. 

Bekijk hier de genomineerden.

Eén gedachte over “Julia van Dijk wint de Mariska Lips Award

Reacties zijn gesloten.