Basketballer Ravi Schilders wint Mariska Lips Award 2024

Basketballer Ravi Schilders (16) uit Rijen is de winnaar van de Mariska Lips Award 2024. Die eer valt hem te beurt omdat hij sport en studie optimaal combineerde op de topsportopleiding van het Koning Willem II College in Tilburg. Hij ontving de Award vrijdag 5 juni uit handen van Maarten van Asten, wethouder Sport in Tilburg.

Ravi basketbalt bij Heroes in Den Bosch en heeft de grote wens om in Amerika studie en basketbal te combineren. Over ambitie gesproken: hij legde met een videofilm met eigen highlights al contacten met Amerikaanse opleidingen waar studie en basketbal samengaan. Zoals gezegd is de Award een waardering voor de leer- en sportprestaties. Daaraan voldoet Ravi volledig want met een mooi havodiploma verlaat hij het Koning Willem II College.

Bij Heroes U19 ontwikkelt hij zich verder met het oog op het hoogste basketbalniveau in ons land. Basketbal zit in de genen van Ravi, zijn opa en zijn vader hebben een verleden in de basketbalwereld in ons land. Ook zijn zus Tatum is ‘besmet’ met het basketbalvirus en speelt bij het Tilburgse High Five. De 1,90 meter lange Ravi is een energieke ‘small forward’ in het veld. Als genomineerde gaf hij al aan ‘verrast te zijn’. “Het is een mooi compliment want er zitten heel veel goede leerlingen/sporters op beide scholen”, was zijn reactie toen. Hij doelde daarmee op de leerlingen van de Topsportopleiding op het Koning Willem II College en Campus 013 in Tilburg.

Tijdens de uitreiking van de Mariska Lips Award in het theater van Campus 013 kwamen ook de andere genomineerden op het podium: tennisser Koen Ceelaert (12) uit Berkel-Enschot en karateka Luuk Rutten (16) uit Tilburg. Evenals voor Ravi waren er ook voor hen lovende woorden vanuit de Topsportopleiding en van wethouder Van Asten.

De Stichting Topsportopleiding Tilburg reikt de Marisa Lips Award jaarlijks uit.