Julia Sleeuwenhoek wint Mariska Lips Award

Julia Sleeuwenhoek uit Kaatsheuvel is de winnares van de Mariska Lips Award 2023. Ze sluit dit jaar haar studie aan de Topsportopleiding op het Koning Willem II College in Tilburg af, voetbalt bij Sparta Rotterdam en koppelt prima studieresultaten aan goede sportprestaties. Julia was samen met Lucas Otten (atletiek) en Jayvin Bergmans (boksen) genomineerd voor de prijs voor de leerling die de combinatie tussen sport en school het beste invult binnen de Stichting Topsportopleiding Tilburg.

Tijdens een sfeervolle bijeenkomst in het theatergebouw van het ROC Tilburg nam Julia de Mariska Lips Award in ontvangst uit handen van wethouder van Sport Maarten van Asten. De 15-jarige wil haar studie vervolgen aan de opleiding Sport en Coaching op het Johan Cruyff College. Julia speelde bij WSC in Waalwijk. Ook was ze verbonden aan SV Capelle, de voetbalschool van ex-voetbalprof Leon Hutten. Afgelopen jaar maakte Julia de overstap naar het eerste team van Sparta Rotterdam Vrouwenvoetbal. Ze maakt daar deel uit van het V1–team dat uitkomt in hoofdklasse. Het is de competitie waar ook de clubs uit de Vrouwen Eredivisie een Beloftenteam laten uitkomen. Ambities te over. Uiteraard is haar doel de Vrouwen Eredivisie.

De Topsportopleiding Tilburg reikt de Mariska Lips Award jaarlijks uit. De winnaar van de Award is een representatief voorbeeld van de kwaliteit en het enthousiasme dat onder de leerlingen van de Stichting Topsportopleiding Tilburg aanwezig is. Alle leerlingen van de Topsportopleiding zijn door hun coördinatoren, mentoren en trainers beoordeeld op gedrag, ambitie, inzet en prestaties op het gebied van studie en sport.