Voetbal

Willem II Voetbalacademie

Willem II opgericht in 1896, is één van de oudste voetbalclubs in Nederland en een club met  ambitie. De jeugdopleiding is de levensader van de club en heeft al diverse (top)voetballers voortgebracht. Naast het ontwikkelen van de voetballer, staat de ontwikkeling, van de persoon zelf, vooral centraal. Belangrijk is dan een goede schoolopleiding.

Het intensieve programma vraagt veel tijd, inzet en discipline van de jeugdspelers. Zonder professionele ondersteuning is studie en voetbal nauwelijks te realiseren. Het bestuur van Willem II heeft dit onderkend en een studiebegeleidingscommissie (SBC) ingesteld. Deze commissie ondersteunt alle jeugdselectiespelers van Willem II tijdens hun schoolloopbaan.

De gezamelijke opdracht is om het maximale uit elke speler te halen. Waar de speler uiteindelijk gaat eindigen (profvoetbal/maatschappelijke carrière) is niet te voorspellen en daarom is de goede samenwerking School en de Voetbalopleiding van Willem II essentieel, zodat de speler altijd een goed toekomstperspectief heeft.