Mariska Lips Award

Sinds 2006 heeft het bestuur van de Stichting Topsportopleiding Tilburg besloten een prijs in te stellen voor degene, die de combinatie tussen sport en school het beste invult binnen de Topsportopleiding.

Deze prijs is vernoemd naar Mariska Lips (zie foto), de eerste leerling van de Topsportopleiding die Nationaal kampioene werd. Mariska was niet alleen een getalenteerd paardrijdster maar ook een uiterst ambitieuze leerling op school, kortom een voorbeeld leerling. Mariska is op 1 oktober 2003 overleden na een val tijdens het paardrijden. 

Het bestuur van de Topsportopleiding stelt het bijzonder op prijs dat de ouders toestemming hebben gegeven voor de naamgeving Mariska Lips Award. De prijs is in de loop der tijd steeds prestigieuzer geworden en sinds 2013 wordt de prijs uitgereikt in de schouwburg tijdens het Tilburgse Sportgala.

Het is een grote eer om bij de beste 3 genomineerden te horen en op die manier zullen we ook jaarlijks Mariska Lips blijven eren.

De Nominaties

De sporters die uiteindelijk tot de drie beste genomineerden behoren krijgen een beoordeling van zowel de betrokken docenten op school als van de trainers op de sportclub.

Op beide fronten kunnen ze punten scoren (van 0 – 10) op het gebied van gedrag, inzet, ambitie en prestatie. De sporter die het hoogste scoort, wint de Mariska Lips Award.

In tegenstelling tot alle andere genomineerden van het Sportgala kan er op onze sporters dus niet gestemd worden.

Interview en film

De genomineerden zullen met een interview in de krant aangekondigd worden en er wordt een professionele film gemaakt van elke sporter op school en op zijn/haar sportlocatie.

Hieronder een aantal filmpjes van genomineerden in de afgelopen jaren.