IJshockey

Tilburg Trappers

Sinds de oprichting op 21 oktober, 1938, is Tilburg Trappers overduidelijk de meest succesvolle ijshockeyvereniging in ons land. Met 15 Nederlandse kampioenschappen, 15 Nederlandse bekeroverwinningen en steeds minder concurrentie binnen de eigen landsgrenzen is in 2015 besloten aan te sluiten in de Duitse Oberliga. Met drie kampioenschappen in de eerste drie jaar weet de club ook hier zijn stempel duidelijk te drukken. 

Een belangrijk onderdeel van deze successen, en de ruggengraat van de club, is natuurlijk het jeugdprogramma van Tilburg Trappers. Sinds 2001 is stichting jeugdijshockey Tilburg Trappers begonnen met de ‘Topsportopleiding’ in samenwerking met onder andere Willem II. De doelstelling van dit initiatief is het scheppen van de juiste omgeving/voorwaarden voor jonge sporttalenten om zich optimaal te kunnen ontwikkelen op sportief vlak, zonder dat dit consequenties heeft op de studie van deze jonge atleten.

Door middel van het creëren van extra ijstijd tijdens schooluren en professionele begeleiding vanuit de Topsportopleiding Tilburg heeft men de afgelopen jaren al meerdere talenten kunnen laten debuteren in het vlaggenschip, het eerste team, van Tilburg Trappers.