In memoriam: Jacques de Leeuw (1933-2021)

Dinsdagnacht 16 maart overleed de heer Jacques de Leeuw. De Leeuw heeft er mede voor gezorgd dat de Stichting Topsportopleiding Tilburg/de Topsportklas kon groeien tot wat het nu is.

Vanaf de start heeft hij bijna tien jaar een grote financiële bijdrage geleverd om het mogelijk te maken de faciliteiten te bieden die de topsporttalenten nodig hebben. Daarnaast was hij ook zeer geïnteresseerd in de vorderingen, bezocht ieder jaar een aantal trainingen en genoot van de talenten in de topsportklas. Een groot sportliefhebber, met voorkeur voor boksen, wielrennen en voetbal.

De heer de Leeuw was de oprichter en directeur van mediaconcern Audax school. Een selfmade man die zich opwerkte van loopjongen tot miljonair. Naast de topsportklas stond hij bekend om zijn steun aan kunst en cultuur.

Jarenlang financierde hij de AKO Literatuurprijs en sponsorde hij twintig jaar een onderscheiding voor de twee beste afstudeerstudenten van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg met zijn eigen stichting: Stichting Jacques de Leeuw.

Naast sport, kunst en cultuur financierde hij ook het herstel van de graftombe van Peerke Donders- een Tilburgse missionaris- in Suriname.  

Wij zijn de Jacques de Leeuw zeer dankbaar voor zijn steun aan de Topsportopleiding. Zonder hem waren we nooit zover gekomen.

We wensen zijn familie, vrienden en naasten veel sterkte met het verwerken !