Interessante workshop van Sport- en prestatiepsycholoog Lauri Staats

Op dinsdag 31 januari werd het topsportlokaal op het Koning Willem II College tijdelijk omgetoverd in een zaal vol met alleen maar stoelen in treinopstelling. Ruim zeventig toehoorders, waaronder topsporters, ouders, trainers, docenten en andere geïnteresseerden, waren aanwezig bij de workshop van Lauri Staats.

Lauri is al een aantal jaar verbonden aan de Stichting Topsportopleiding. Omdat we ervaren dat er onder de sporters toch steeds meer behoefte ontstaat aan mentale ondersteuning, kwam deze workshop op het juiste moment.

TILBURG – 31-01-2023. Koning Willem II college Tilburg. Stichting Topsport opleiding, Workshop sport en prestatiepsycholoog. Foto: @Toin Damen

De zaal zat lekker vol en iedereen luisterde geboeid. Lauri ging in gesprek over waarom kinderen ooit zijn begonnen met sporten, welke verwachtingen er bij komen op het moment dat je talent hebt en dat in combinatie met een levensfase waarin je volop in ontwikkeling bent.

Thema’s als prestatiedruk, twijfel en onzekerheid zijn deze doelgroep dan ook niet vaak onbekend. Laura gaf een kijkje in wat haar werk als sportpsycholoog inhoudt. Ook zoomden ze in op hoe je invulling kunt geven aan je rol als topsportouder.

De reacties na afloop van de workshop waren lovend. Mocht je er niet bij zijn geweest, maar lijkt het je voor je zoon/dochter toch interessant om eens kennis te maken met Lauri dan is er altijd de mogelijkheid om in te schrijven voor het “inloopspreekuur”. Dat is elke woensdag van 12:15 – 13:15 uur in A101 op het Koning Willem II College.

Om spreektijd te reserveren mail je naar prestatiepsycholooglauri@gmail.com. Je mag ook spontaan binnenlopen met je vraag als er nog plaats is.