Viggo van den Broek grossiert nu al in kickbokstitels

In het begin van het gesprek met Viggo van den Broek (14) op het Willem II College valt de naam Rico Verhoeven. Dan hoef je eigenlijk niet meer naar zijn sport te vragen. Zijn grote kickboksvoorbeeld is dan immers al genoemd. De twee kickboksers vergelijken gaat, gezien het leeftijdsverschil, misschien wat te ver maar ook Viggo grossiert al in wereld- en nationale titels.

De Havo2-leerling was in zijn leeftijdsklasse al twee keer Europees Kampioen en een keer tweede op een Wereldkampioenschap. De aardig gevulde prijzenkast omvat ook bekers (lees: titels) gewonnen in onder meer België, Duitsland en uiteraard Nederland.

Aan kracht moet ik nog winnen

Viggo van den Broek

Even zes jaar terug. “Een beetje sparren met mijn vader, die ook kickbokst, in de tuin. Snel daarna ging ik naar de sportschool in Kaatsheuvel.” De talentvolle sporter Viggo stapte over naar een meer gespecialiseerde sportschool in Den Bosch. “Meer tegenstand en meer wedstrijden”, verklaart hij de overstap.

Momenteel traint hij vijf keer in de week en in het weekend is er altijd wel ergens een wedstrijd. Trappen noemt hij een van zijn specialiteiten. “Aan kracht moet ik nog winnen”, zegt hij. Niet vreemd gezien zijn leeftijd. In huize Van den Broek gaat het er professioneel aan toe. Veel staat in teken van de sport want ook zijn zus Estel (categorie U9) is verdienstelijk in de kickboksring.

Het thuiskomen nagenoeg zonder huiswerk is ideaal

Viggo van den Broek

Ook aan tafel regeert ‘de sport’: veel eiwitten voor spierherstel en koolhydraten. Momenteel kickbokst Viggo in de categorie onder de 50 kilo. “Soms 45 kilo (zijn gewicht, red.) maar ook weleens 48-50 kilo. Maar ja dat zijn dan wel vaak sterkere jongens.” Niet alleen kickboksen is zijn passie, ook MMA-vechten vindt hij ‘vet’.

Hij roemt de aanpak en de organisatie op de Topsportopleiding. “Het thuiskomen nagenoeg zonder huiswerk is ideaal. Na een zware training ben ik klaar. Och, misschien nog wat gamen…” Hij rent na het gesprek naar de bus, op weg naar Sprang-Capelle waar zijn fiets wacht en daarna met de auto naar Gm Gym in Den Bosch, trainen.