Topsportleerlingen Bibi Hamers en Jaden Tjon vallen in de prijzen

Bibi Hamers en Jaden Tjon hebben afgelopen zaterdag een prijs gepakt bij het Nederlands Jeugdkampioenschap Boulderen. Tjon won brons en zag Hamers de gouden medaille om haar nek krijgen.

De 12-jarige Tjon (AG1K) is blij met haar prestatie. Het is de tweede keer dat ze een derde plaats behaald op het Nederlands Jeugdkampioenschap. Inmiddels is het haar vijfde jaar dat ze klimt en bouldert. “Ik train doorgaans vier keer in de week. Twee keer voor het klimmen en twee keer voor het boulderen.”

Ze rondde zaterdag vier routes af, die ze van te voren niet mocht zien. “Je wordt in een ‘isolatie’ gezet, zodat je niet kan afkijken bij andere klimmers. De maximale tijd was vijf minuten.”

Voordat ze überhaupt mee mocht doen, had ze al vier kwalificatietoernooien achter de rug. Ze doorliep die uitstekend en plaatste zich als een van de negen finalisten, die streden om een plekje op het felbegeerde podium. “Er was een extra finalist”

Momenteel strijdt ze nog in de jeugd C-categorie. Volgend jaar gaat ze over naar de Jeugd B-categorie.

Voor zowel Tjon als Hamers natuurlijk een mooi resultaat en Stichting Topsportopleiding Tilburg feliciteert beide topsporters met hun geweldige prestatie.