Hoofd Jeugdopleiding Bastiaan Riemersma vertrekt bij Willem II

Bastiaan Riemersma verlaat Willem II komende zomer na vijf jaar dienstverband. Het contract van de Hoofd Jeugdopleiding loopt bijna af en wordt niet verlengd. Het is nog onbekend wie hem opvolgt.

In 2017 verbindt Riemersma (op de foto rechts) zich aan de Tilburgse jeugdopleiding. Toen nog onder de noemer Willem II Voetbalacademie en zonder eigen complex. Dat is veranderd. Inmiddels heeft de opleiding een nieuwe naam, zijn de faciliteiten verbeterd en heeft het een eigen complex waar hij zich hard voor heeft gemaakt.

Onder de vleugels van Riemersma is de jeugdopleiding gegroeid van twee naar negen fulltimers, maken trainers gebruiken maken van video-analyse. Het gewenste resultaat, namelijk spelers uit de eigen regio opleiden voor het eerste elftal, valt tegen. Victor van den Bogert (10 wedstrijden), Connor van den Berg (1), Justin Ogenia (1), Rick Zuijderwijk (8) moeten het doen met voornamelijk invalbeurten. Goirlenaar Wesley Spieringhs (25) en Tielenaar Mattijs Branderhorst (27) groeien wel uit tot (tijdelijke) vaste klanten in het basiselftal.