Beeldmateriaal overtuigt Feyenoord om Iris aan te nemen

“Feyenoord gaf me de tip om sterker te worden. Daarom koos ik ervoor om bij de jongens (JO17-1 Hoofdklasse) van The White Boys te gaan voetballen.”

Iris van Gisbergen (16) maakte er vorig seizoen, na de stagedag bij Feyenoord, meteen werk van. De Tilburgse leerling van de Topsportopleiding ontwikkelde zich positief en wat zeker zo belangrijk was, Feyenoord verloor haar niet uit het oog. De tweede stage waarvoor Iris was uitgenodigd, werd vanwege het coronavirus afgeblazen. “Feyenoord wilde beeldmateriaal hebben van mij om te kunnen zien hoe ik speel.” Daarin is Iris voetballend te zien tegen onder meer Real Madrid, Paris Saint Germain, Barcelona en Rayo Vallecano.

Het bleek voldoende voor een contract bij Feyenoord al was er ook belangstelling van FC Eindhoven, dat in de Topklasse uitkomt. “Ik ben de afgelopen tijd niet alleen voetballend sterker geworden maar ook mentaal”, zegt de meevoetballende spits.

Samen met haar team en met haar trainer Wil Kuijpers werden door de Topsportleerling van het Willem II College in Tilburg fikse stappen voorwaarts gezet. “Naast mijn reguliere voetbaltrainingen heb ik ook persoonlijke ontwikkelingsdoelen aangepakt met behulp van mijn trainer. In coronatijd gingen de trainingen individueel door. Nu kunnen we buiten bij de sportschool aan kracht werken.”

Eind juli maakt Iris haar opwachting in Rotterdam. Vanzelfsprekend kijkt ze uit naar de wedstrijden met het beloftenteam tegen de meiden van onder meer Ajax en PSV. Wellicht is Feyenoord wel een springplank naar het Nederlands team. Daar wil Iris vooralsnog geen uitspraak over doen maar dat ze extra in de ‘picture’ staat, onderschrijft ze. De fraaie stap vraagt ook nogal wat tijdsinvestering. “Och, met de trein naar de training in Rotterdam en dan met de fiets naar trainingscomplex Varkenoord”, het klinkt uit de mond van Iris nu al als vanzelfsprekend.