Jaden Tjon pakt tweede prijs op NJK

Zaterdag 25 September is Jaden Tjon bij de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen (NJK) 2e geworden in de leeftijdscategorie 13 tot 14 jaar.

Twee weken geleden kwalificeerde Tjon zich als één na beste. Voor de wedstrijd werd ze eerst in een isolatieruimte geplaatst, voordat ze naar de wedstrijdhal mocht. Dat is gebruikelijk, omdat deelnemers de wedstrijdroutes niet van tevoren mogen zien, tot 5 minuten vóór de wedstrijd.

Per leeftijdscategorie word er 1 klimmer opgeroepen om zijn of haar wedstijdroute te klimmen en de rest blijft wachten in de isolatieruimte.

“Het is soms lang wachten in zo’n ruimte en om de tijd door te komen, speel ik met wat teamgenoten en ook concurrenten wat spelletjes. We gaan onderling heel goed met elkaar om. Afgelopen zaterdag hebben we tijdens het wachten Twister gespeeld”, zegt runner-up Tjon, die klimt bij Neoliet in Tilburg.

Na lang wachten mocht ze eindelijk weer wedstrijden spelen. “Ik vond het spannend maar wel heel leuk. Uiteraard ging ik voor de 1e plaats maar ik ben ook heel blij met de 2e plaats.”

Wij feliciteren namens de stichting Jaden met deze mooie prestatie!