Hockeyster Juultje: toch elke week drie uur ‘hockey’ tijdens coronacrisis

Het zijn ook rare tijden voor de leerlingen van de Topsportopleiding Tilburg. Hockeyster Juultje van der Veen (Atheneum/Gymnasium 1K, 12) uit Rijen beaamt het. Ze maakt bij Hockey Club Tilburg normaal vele uren met haar clubgenoten maar nu is ze even actief rondom huis.

De speelster van Meisjes D1 heeft van de club een trainingsschema gekregen. “Elke week loop- en krachttraining”, zegt ze. “Ook krijgen we af en toe een uitdaging in de vorm van een ‘challenge’. Zo’n drie uur in de week ben ik nu met hockeytraining bezig.” Soms tennist ze, met tweeën, buiten tegen de muur, laat ze zich nog ontvallen.

Juultje geeft aan dat het allemaal wel lukt in deze coronatijd, ook met de studie (‘veel huiswerk’), maar dat ze toch liever in de klas zit in het Koning Willem II College en met haar teamgenoten op het veld staat aan de Bredaseweg in Tilburg.

Juultje speelt al sinds haar vierde jaar hockey. Ze begon in Rijen en speelt nu bijna twee jaar bij HC Tilburg. In de winterstop heeft ze aan de zaalhockeycompetitie meegedaan (‘wel gewonnen’). Daarna is haar team niet meer in actie gekomen. “Het is afwachten, hopelijk verandert de situatie snel.”