Joep Strooper wint Mariska Lips Award

Badmintonner en leerling Topsportopleiding Tilburg Joep Strooper (Havo 3, Goirle) heeft de Mariska Lips Award 2020-2021 gewonnen. Uit handen van Rolph Dols, wethouder Sport in Tilburg, ontving hij de award. Gedrag, inzet, ambitie en prestatie zijn de criteria waarop de genomineerde sporters worden beoordeeld door docenten en trainer(s).

Strooper laat in deze Mariska Lips Award-editie de Willem II’ers Cas Tayeb en Maarten Schut achter zich. Over ambitie gesproken, Joep staat meermalen in de week om kwart voor zes op om te gaan trainen in het Regionaal Training Center in Eindhoven. Elke woensdag traint hij in Papendal met de Nederlandse selectie.

De Award-winnaar begon ooit bij BC Goirle en is lid van Scbc Reeshof. Hij speelt nu bij RTC in Eindhoven (regionaal training center) en behoort tot de beste drie badmintonners van ons land in de categorie U15. Wat betreft zijn studie aan het Koning Willem II College: ondanks dat hij een aantal lessen mist op school lost hij dat zelfstandig prima op en de resultaten zijn allemaal dik in orde.De Topsportopleiding Tilburg reikt de award jaarlijks uit. Deze keer in aanwezigheid van een klein gezelschap familie en betrokkenen vanwege de coronaregels. Velen volgden de uitreiking van de award op het Willem II College in Tilburg via een live video-stream via Youtube.

Namens de stichting feliciteren we Joep met deze prestigieuze prijs.