Voetballers en badmintonner genomineerd voor Mariska Lips Award 2020-2021

Maarten Schut, Cas Tayeb (beiden voetbal) en Joep Strooper (badminton) zijn genomineerd voor de Mariska Lips Award 2020-2021.Die leerlingen van het Koning Willem II College weten op 9 juni wie met de trofee, waarmee de Topsportopleiding Tilburg gedrag, ambitie, inzet en prestaties op het gebied van studie en sport onderstreept, wint.

Een gesprek met de genomineerden gaat uiteraard over corona, studie en hun sport. Wat betreft studie zijn er uiteraard beperkingen, online vermoeit maar de heren hebben studie-technisch hun zaken goed op orde.

Voor Willem II’ers Schut en Tayeb blijkt corona nog niet zo’n grote streep door de sportieve ontwikkeling. Tayeb traint als 13 jarige al met U15 mee. Schut (17) traint al enige tijd mee met de selectie van Willem II. Badmintonner Strooper (15) heeft wat meer last van de beperkingen door de pandemie. Immers hij mag geen zaal in en wedstrijden zijn geschrapt. En dat juist op het moment dat hij stappen op de nationale badmintonladder wil maken en gezien zijn talent ook kan zetten. Maar zijn creativiteit, denk aan onder meer trainen buiten, siert hem. Het tekent de instelling van de heren dat ze ook de toevoeging 2020-2021 aan de Award graag verklaard zien.

Doordat het Tilburgse Sportgala door de corona-restricties in december werd afgeblazen heeft Topsportopleiding Tilburg besloten om de uitreiking met een half jaar te verplaatsen naar 9 juni 2021.

Profiel genomineerden

Cas Tayeb (Mavo 2, Tilburg):“Ik heb door corona wat extra tijd en ga in leerjaar drie met een examenvak uit het vierde jaar aan de slag.” Cas roemt zijn trainers, zowel die van zijn leeftijdscategorie als die van U15. Grote voorbeeld: Frenkie de Jong (Barcelona).

Noad, Zigo, ’t Zand en daarna gescout door Willem II. Maakt deel uit van U14-1 en traint mee met U15.

Maarten Schut (VWO 5, Eindhoven):  “Er moet in deze tijd veel worden geregeld. Zowel op school als bij de club.” Maar het loont, zegt Maarten, die als keeper graag meevoetbalt en coacht. Op school heeft hij soms een-op-een les met een docent waarmee de flexibiliteit van de Topsportopleiding Tilburg wordt onderstreept.

DBS (Meerhoven/Eindhoven), 7eseizoen Willem II en speelt met U18, traint met U21 en is onlangs toegevoegd aan de selectie. Grote voorbeeld: Ederson (Manchester City)

Joep Strooper (Havo 3, Goirle):Over ambitie gesproken, Joep staat meermalen in de week om kwart voor zes op om te gaan trainen in het Regionaal Training Center in Eindhoven. Elke woensdag traint hij in Papendal met de Nederlandse selectie. 

Joep begon ooit bij BC Goirle en is lid van Scbc Reeshof. Hij speelt nu bij RTC in Eindhoven (regionaal training center) en behoort tot de beste drie badmintonners van ons land in de categorie U15. Grote voorbeeld: Yuta Watanabe (Japan).