Olympisch Netwerk Brabant

Het Olympisch Netwerk Brabant steunt (aankomende) topsporters in hun sportieve en maatschappelijke carrière. Sportmedische en mentale begeleiding, trainingsaccommodaties, onderwijs, huisvesting en werk zijn enkele van de gevarieerde onderwerpen waarmee we kunnen helpen. 

Het Olympisch Netwerk Brabant is opgericht door het NOC*NSF in samenwerking met de provincie Noord-Brabant. Het is geïntegreerd in Sportservice Noord-Brabant.

 

Voor wie?

Olympisch Netwerk Brabant werkt voor sporters met een A-, B- of HP-status. En voor sporttalenten met de status Talent Internationaal (IT), Talent Nationaal (NT) en Beloftes. De sportbonden leveren de namen van deze talenten. Ten slotte begeleiden we sporters met een regiostatus Junior en Senior. Je valt binnen het Olympisch Netwerk Brabant als je aan twee van de drie volgende criteria voldoet: wonen, werken/studeren en sporten in Noord-Brabant. Jouw status bepaalt voor welke faciliteiten je in aanmerking komt.

 

Studeren & sporten 

Een glanzende sportloopbaan betekent niet dat je een maatschappelijke carrière mag vergeten. Eens komt immers het moment dat je met topsport stopt. Daarom is het belangrijk dat je naast de sport studeert. De kans is echter klein dat scholen rekening houden met jouw trainingsschema's en wedstrijden.

Gelukkig beschikt Tilburg over een zogenoemde LOOT-school, Het Koning Willem II College. Deze school is speciaal ingericht om topsport en studie op voortgezet onderwijsniveau te combineren. 

Daarnaast heeft het Olympisch Netwerk Brabant topsportvriendelijke scholen geselecteerd op alle niveaus, van vmbo tot universiteit. Op deze scholen zijn topsportcoördinatoren aangesteld. Zij passen het les-, tentamen- en examenrooster aan en geven intensieve studiebegeleiding. Bovendien krijg je van deze instituten extra studie- en sportfaciliteiten.

Het Olympisch Netwerk Brabant brengt je met deze scholen in contact. Wij helpen je bij het maken van een schoolkeuze en introduceren en begeleiden je bij de nieuwe school

Wil je meer weten neem contact op met het Olympisch Netwerk Brabant. Telefoon 013-5349027

 

SportMedisch Centrum Tilburg.

Intensief sporten is grensverleggend en kan risico's met zich meebrengen. De kans op blessures is bij (top)sporters altijd aanwezig. Het is dan belangrijk om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar dat er juist zo snel mogelijk een goede diagnose wordt gesteld. Het SportMedisch Centrum Tilburg biedt u deze mogelijkheid. De sportarts en sportfysiotherapeut helpen u hier, zo nodig in nauwe samenwerking met de (sport)orthopedisch chirurgen van TweeSteden Ziekenhuis en het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg. Als de diagnose gesteld is gaan de sportfysiotherapeuten met u aan de slag bij de revalidatie. Er wordt een behandeling ingezet en ook volgt er een advies over het vervolgtraject en preventie. De sporter wil immers niets liever dan zo snel mogelijk terug naar het oorspronkelijke prestatieniveau.

Ook kunt u voor adviezen over het actief beoefenen van een sport bij ons terecht. Zijn er, anders dan blessures, klachten die u in uw sport beperken? Dan kan het advies van een deskundige wellicht voor groot belang zijn. Ook als u twijfelt of u gezond of fit genoeg bent voor de uitoefening van een bepaalde sport, is een goed advies van groot belang. Natuurlijk is het ook prettig om tijdens het sporten de prestaties zo optimaal mogelijk te hebben en ook hiervoor kunnen wij u advies geven.

Bij al deze zaken bent u bij de deskundigen van het SportMedisch Centrum op het goede adres. Door gerichte medische begeleiding kunt u uw prestaties optimaliseren en door specialistische behandeling kunt u snel herstellen van blessures. Het SportMedisch Centrum begeleidt u bij intensief sporten (topsport en breedtesport) door onderzoek, adequate advisering, preventie en behandeling. Het SportMedisch Centrum beschikt over twee ruime behandelcabines en een goed geoutilleerde oefen/trainingsruimte.

 

Afspraak maken.

Neem contact op met SportMedisch Centrum Tilburg Telefoon 013-5456820

 

Thebe Voeding en Dieet.

Goed eten en drinken heeft veel invloed op je gezondheid en je prestatievermogen. Op internet, in tijdschriften en in boeken is tegenwoordig heel veel informatie te vinden over voeding in het algemeen en over voeding bij sport. Er is echter een “maar”. Iedere sport stelt andere voedingseisen en deze eisen zijn weer afgestemd op jou als persoon. Sportvoeding die bij jou past is dus niet pasklaar van het internet of uit een folder te halen! De sportdiëtisten van Thebe Voeding en Dieet zijn gespecialiseerd in het opstellen van een individueel voedingsplan voor sporters. Zou je graag een individueel advies willen? We helpen je graag verder!

 

Advies op maat

De sportdiëtist maakt een individueel voedingsplan. Een plan dat is aangepast aan jouw leefstijl, doel en voorkeuren. Er wordt gekeken naar je trainingsschema, de duur en de intensiteit van de trainingen en de tijden waarop je traint. Ook wordt er gekeken naar het gewenste lichaamsgewicht. En, niet onbelangrijk, er wordt rekening gehouden met jouw persoonlijke smaak en voorkeuren. Eten moet vooral ook lekker zijn!

 

Antwoord op allerlei vragen

“Drink ik genoeg?”, “wat is het beste om te drinken?” of “moet ik wel of niet eten voor het sporten?”. De sporter zit vaak boordevol met vragen over eten, drinken lichaamsgewicht en spieropbouw. Logisch, want je wilt immers optimaal presteren.

 

Maak een afspraak.

Neem contact op met Thebe op nummer 0900 – 8122 (€ 0,10 cpm) en maak een afspraak.. Hiervoor is een verwijsbrief van je sport- of huisarts nodig. Met deze verwijsbrief wordt de behandeling door de diëtist vergoedt vanuit de basisverzekering.

Laatste Nieuws